Eşimle Şarap (İçki) İçmek Günah Mı?

Eşimle Şarap (İçki) İçmek Günah Mı?

İslam aleminde alkol yasaklanmış ve kabul görülmemektedir. Pek çok kişi eşimle şarap içmek günah mı sorusuna cevap aramaktadır.  Alkol her şekilde günah olan bir içecektir. Bu sebeple eşinizle içip içmemeniz önemli değildir. Alkollü bir içecek tüketmeniz başlı başına bir hatadır. İslamiyet şarabı yasak kılmıştır. Öyle ki alkol kesin olarak haram kılınmıştır.  Maide suresinin 5. Ayetinde içki içmenin şeytanın işlerinden sadece biri olduğu buyrulmuştur.

Şarap üzümden yapılan bir içkidir. Ancak içeriğinde alkolün olması kişileri harama sürüklemektedir. Birçok kişi içkiyi helali olan insanla tüketmenin daha doğru olduğunu ve günaha girmeyeceğini düşünmektedir. Ancak ister nikahlı eşiniz olsun isterse arkadaş, dost olsun içki yasak ve haramdır. Bu sebeple içilmemesi daha uygundur.

Mutlaka okumalısınız Bolluk ve Bereket İçin Karınca Duası

Eş ile içilen şarap haram ve günahtır. Ayrıca eşinizi de içki içmeye teşvik ettiğiniz için bunun günahı da ayrı bir şekilde hesap gününde sorgulanacaktır.  Haram olan yiyecek ve içeceklerin tüketilmesi dinen uygun değildir. Elbette ki İslamiyet şarap gibi içki türevlerinin neden yasaklandığına da mantıklı bir açıklama sağlamaktadır. Hadisler açık bir dille Müslümanları bilgilendirmektedir.

eşimle şarap içmek günahmı

eşimle şarap içmek günahmı

Evde İçki İçmek Günah mıdır?

Evde içki içmek günah mıdır sorusu en çok sorulan sorular arasında yer alır. Kişiler dışarda da içki içse evde de günahtan kurtulması mümkün değildir. Hem günah hem de haram kılınan içkinin eve sokulması halinde hem maddi hem de manevi olarak zarar girmek mümkündür. Evde eşinin ve çocukların yanında içki içmek çok da can sıkıcıdır. Ayrıca içki çocukları da olumsuz etki etmektedir. İçki birçok nedenden dolayı haram kılınmıştır.

  • İçki ev yaşantısını ve aile düzenini olumsuz etkilemektedir.
  • Aile bireyleri arasında çatışma yarattığı için kesinlikle haramdır ve günaha davetiye çıkarır.
  • Çocukların ruhsal sağlığını etkiler. Anne ve babayı alkollü ve tartışır vaziyette görülmesi çocuğa travma yaşatır.
  • İçki ekonomik olarak ucuz bir ürün değildir. Kişilerin aile bütçesini sarsar. Bu yüzden maddi gücü kısıtlar. Bereketi kaçırır.
  • Eşler arasında geçimsizlik yaratır. Bazı insan içki içtiğinden ne söylediğini bilmediği gibi ne yaptığını da bilemez. Özellikle şiddet olayları içkili bireyler arasında çıkmaktadır.
  • Pek çok ölüm vakası da içkili ortamlarda oluşması tesadüf değildir.

İçki yüzünden hayatın akışını kaçırabiliriz. Birçok insan bugün alkol bağımlılığı ile mücadele etmektedir. Şarap, bira, rakı ve benzeri içkiler insan hayatını maddi ve manevi tüketmektedir. Bu sebeple günah olduğu gibi günahtan da öte haram kılınmıştır. Bu yüzden ne evde ne de başka bir alanda tüketilmemesi Allah’ın katında uygun görülmemiştir.

Kocamla İçki İçmek Günah Mı?

Dinimize göre içki içmek günah olarak kabul edilir. Doğal olarak kocamla içki içmek günah mı diye soruyorsanız o da günah kabul edilmektedir. Kuran’da ve hadislerde içki ve sarhoşluk verici maddelerin kullanımıyla ilgili olarak açıkça uyarılar ve yasaklamalar bulunmaktadır.

Alkol ve sarhoşluk verici maddelerin kullanımı, kişinin akıl sağlığını etkileyebilir, bedeni ve ruhi sağlığına zarar verebilir. Dinimizde içki içmek, kişinin kendisine zarar vermesinin yanı sıra topluma da zarar verebileceği için haram olarak kabul edilir.

Bu konuda her Müslümanın kendi sorumluluğu vardır ve dinin öğretilerine göre içki içmekten kaçınmak önerilir. Eşler arasında da, birlikte dini değerlere saygı çerçevesinde hareket etmek ve birbirlerini desteklemek önemlidir. Dinî konularda birlikte karar vermek ve uygun bir şekilde davranmak, aile içi ilişkilerde önemlidir.

Alkollü İken Namaz Kılınır mı?

Alkollü iken namaz kılınır mı çok önemli konular arasındadır. Alkollü içkiler kişilerin bilincini etkilemektedir. Bu sebeple müslümanlar için tam bir zaman kaybı olacaktır. Çünkü alkollü olan kişiler yüksek oranda alkol aldıkları zaman kafalarını toplayamaz. Kişi sağlıklı düşünemez ve bilinci alkolün etkisi ile bulanıklaşır. Bu sebeple alkol alınması namazı olumsuz etkilemektedir.  Bilinci yerinde olan insanlar alkollü olsalar bile dini görevlerini yerine getirebilirler. Ancak aşırı alkolle bilinci yerinde olmayan kişiler namaz kılamazlar. Nisa suresi 43. Ayetinde bu açık bir dille dile getirilmiştir.

Kişiler sarhoş bir vaziyette ise namaz ve gusül alamazlar.  Elbette ki abdestini alamayan kimseler namazı da kılamayacaktır. Kişi alkol aldığı halde alkolün etkisi altına girmediyse, bilinci tastamam yerindeyse dini sorumlulukların yerine getirmesinde bir sakınca bulunmamaktadır. Ancak her ne olursa olsun içkiyi hayatımızdan uzaklaştırmak çok önemlidir.  Ailemizi olumsuz etkilediği gibi iş yaşamını da derinden sarsacaktır. Hayatı daha anlamlı kılabilmek, ahireti daha güzelleştirmek adına içkiyi ağzımıza sürmememiz gerekir.

YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.